+31611008778

E-mail

Jan Griffioen

Als je zelf ook een of meer klassieke voertuigen bezit, weet je dat het rijden daarmee steeds ingewikkelder wordt.

Vooral wanneer je maar zo af en toe een stukje wilt rijden en je daarbij ook in of door de stedelijke gebieden moet, kan dat behoorlijk wat overlast veroorzaken.

En je hebt zo'n klassieker natuurlijk niet om ergens buiten de stad in de stalling te zetten. 

Nu is er voor het veroorzaken van overlast door je verbrandingsmotor een oplossing beschikbaar: Wij kunnen je klassieke voertuig uitrusten met een aanvullende elektrische aandrijving op de wielen die oorspronkelijk niet worden aangedreven.

De oorspronkelijke aandrijving blijft gewoon bestaan en je kan dan met de elektrische aandrijving door de 'lastige' gebieden rijden.

Het bereik van onze aanvullende elektrische aandrijving is ten minste 40 kilometer, of maximaal 200 kilometer wanneer je meer elektrische opslagcapaciteit wilt meenemen.

Daarbij laadt de accu van de elektrische aandrijving weer op wanneer je op de oorspronkelijke aandrijving verder rijdt.  

En-- gewoon de steker in de laadpaal, het stopcontact of aan je zonnepanelen thuis aansluiten kan natuurlijk ook!

 

Let op:

Op dit moment ziet de overheid in Nederland een voertuig met aanvullende elektrische aandrijving NA herkeuring bij de RDW gewoon als hybride auto.  Je klassieke auto mag na een eventuele ombouw naar hybride ombouw onder de huidige regels NIET in de milieu-zones rijden, TENZIJ dat op basis van de klassieker-regeling sowieso al mag, ook zonder ombouw naar hybride voertuig.

Of je voertuig als hybride voertuig al dan niet in de toekomst wordt toegelaten in de milieuzones is op dit moment niet te voorspellen. 

Qua regels moet elk voertuig om in de milieu-zones te mogen rijden voldoen aan de Euro-regels op het gebied van uitstoot van fijnstof, roet, stik- en andere stoffen enzovoorts.  Voor je verbrandingsmotor van je klassieker kun je die normen nooit halen.

Maar wanneer je in de milieuzone nou alleen elektrisch rijdt?  Dat wordt een interessante zaak voor de wetgever. 

Wij geven in ieder geval wel 2 jaar garantie op de ombouw naar hybride aangedreven voertuig, maar we kunnen geen garantie geven op het feit of je na de ombouw al dan niet straffeloos in de milieuzone mag rijden.