+31611008778

E-mail

Jan Griffioen

Onze in- wheel oplossing

 

Onze in-wheel naafoplossing komt uit China, waar de ontwikkeling en productie van de elektrische auto's en -onderdelen al veel verder op de consument is gericht dan in het Westen.

Hier zie je de betaalbare variant, in een kleinere versie oorspronkelijk op de markt gekomen als aandrijving voor golfcarts, dunebuggies, stadsauto's en overige aandrijvingen waar het vermogen per wiel van ca. 3.5 Kw voldoende is om het voertuig voort te bewegen. 

De maximaal haalbare snelheid bij aandrijving met 2 naafmotoren is ongeveer 80-100 Km/uur, met een maximaal eigen gewicht van het voertuig van 1600 kg. 

De prijs ligt tussen 800-1500 US Dollar per unit op basis van aankoop van 2 stuks ineens, inclusief regelaars en gaspedaal en inclusief remmen en naaflagers.  

Het vermogen van de door ons geselecteerde uitvoering bedraagt 4 kW per aandrijfunit.  Dat is als basisvermogen ruim voldoende om uit de stad te komen, en krap aan genoeg om met het verkeer mee te komen op de buitenwegen. 

Als ondersteunende aandrijving, in de hybride stand, levert het je 20-50% brandstofwinst op, mits je voordat je gaat rijden eerst de Supercaps oplaadt.

Omdat de in-wheel drive unit een vaste as heeft zal de montage op je voertuig door middel van een aanpassingsflens of-bus worden uitgevoerd.  De aanpassing is steeds specifiek per voertuig en wordt handmatig in onze werkplaats gefabriceerd.